Home / Wien blog / Eindstation Trijntje
A+ R A-
21 mei

Eindstation Trijntje

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

Trijntje vliegt er uit, en 'wij' zijn weer geland. Na alle veel te hoge verwachtingen van een regie die een wel ok, maar niet bijzonder liedje moest redden, is de realiteit dat van de 3 westerse landen alleen België door is. En dat is terecht. Gewaagde composities in een goede uitvoering moeten beloond worden.

In het perscentrum is onder de Nederlanders vooral berusting, omdat het er qua resutaat al geen hoge verwachtingen waren. Het enige wat ik veel hor is dat men ALbanië niet begrijpt, maar of dat dan betekent dat Trijntje het dan wel gehaald zou hebben.....  Discussies over wel/niet de décolletéjurk zijn nu zinloos. Roepen dat Trijntje vocaal het beste was al helemaal. Als je in een deelnemersveld van 16 niet bij de gekwalificeerden zit had je ook in de finale geen potten kunnen breken. 

 

Voor wie het nog niet wist: Nederland, Macedonië, Witrusland, Finland, Denemarken en Moldavië hebben het niet gehaald. Trijntje heeft haar verlies sportief opgevat en heeft gezegd dat de Nederlandse artiesten vooral vast moeten houden aan het succes van haar twee voorgangers. Op welke plaats Trijntje uiteindelijk is terecht gekomen bij zowel de vakjury als de televote jury zal pas zaterdag/zondag na de einduitslag bekend gemaakt worden.

 

Om de teleurstelling te verwerken togen de mannen van Denemarken, Blackstreet (Macedonië achtergrond) en de Witrussische delegatie naar de Euroclub. Daar trad Marta op met een band, maar was de sfeer tot 02.00 behoorlijk dood, omdat er geen Songfestivalmuziek gedraaid werd. Pas toen dat gebeurde fleurde het feest op en beklom onze Marga Bult spontaan het podium om bijna 30 jaar na dato haar Rechtop in de wind voor een enthousiaste menigte te vertolken.

 

En dus gaat hier iedereen weer over op de orde van de dag. Ik ben van fan nu weer de journalist en houd voor OGAE, ESC-Daily en ESF-Magazine de repetities bij. We beginnen vandaag met de automatische finalisten, die een tweede oefenronde hebben. Later op de dag volgt dan de hele tweede ronde voor semi 2

 

Italië: Vlekkenloze vocalen, maar wel erg veel afstandshots, gelukkig wel iets meer contact met de camera. Maar het lijkt er op alsof ze toch nog wel e.e.a. laten liggen.

 

Oostenrijk: Het is ochtend en de mannen houden van een feestje. Dat s te horen aan de vocalen, die zijn nu even niet heel optimaal te noemen, vals is het overigens niet. Aan de perfecte cameravoering hoeft weinig meer verbeterd te worden. Oostenrijk wil duidelijk een goed resultaat neerzetten. Het zou wel verstandig zijn als de Makemakes vanaf nu alle feestjes achterwege zouden laten, maar vermoedelijk ligt dat niet in hun aard.

 

Spanje: Edurme laat het vandaag behoorlijk afweten met een lang zo spetterend optreden niet als afgelopen zondag. Vocaal wat vlak. Grootste mimsser is dat ze nu haar zilveren tweede jurk heeft ingeruild voor een veel minder sprankelende goud/zwarte jurk. Waardoor de kleurcontrasten niet meer zo mooi zijn als eerst. Hopelijk trekt Spanje nog bij, want hier gat t niet mee lukken.

 

Duitsland: Niet elke runthrough geeft Ann Sophie alles, waardoor het lastig is om haar wat verveelde vocalen op voorhand nu af te schrijven. Al zitten er nu wel veel valse noten tussen. Wanneer ik het idee heb dat ze dat wel doet, is het gelukkig minder schel dan voorheen. Wat blijft is dat door de cameravoering het nummer veel slomer lijkt. 

 

Verenigd Koninkrijk:

De maandag in de euroclub nog straalbezopen danser heeft zich goed hersteld. Het scatten van Alex blijft dom overkomen. De knipperende kerstverlichtslangen rondom Bianca's roze jurkje passen bij de rest van de act: ronduit knullig. Het zou niet verbazen als het Verenigd Koninkrijk de historisch laagste notering ooit in de finale (namelijk 27e) gaat pakken. Of ze moeten net als met Scooch destijds plompverloren 12 punten uit Malta krijgen. 

 

Frankrijk:

Vocalen perfect, en gelukkig heeft ze de lelijke paars glimmende jurk weggedaan en ingeruild voor een mooi afkledende zwarte jurk. Het groeien van het groen op debackdrop begint ook eerder, waardoor er eerder een positief gevoel opgeroepen wordt, dat was voorheen alleen in de laatste 5 seconden.

 

Australië:

Ook Guy heeft zijn kleding verbeterd, de witte laaghangende pyjamabroek is verruild voor een nette gele broek onder een dondekrblauw fluwelen colbertje met een lichtpaarse stropdas. Het licht is meer geel en veel minder druk/storend en dus vriendelijker. De sfeer van de feestende backpacker komt goed over. Nog wel teveel wide-shots.

 

Laatste generale semi twee

Litouwen schreeuwt nu inplaats van 'Come on, Europe', nu Vienna make some noise'. Erg lelijk. Ierland begint vals, maakt geen contact met publiek. Maaket niet uit San Marino zingt nog valser en Michele presteert het om een minuut lang niet in de camera te kijken. Montenegro komt daardoor best sympathiek over. Malta zingt vandaag best aardig, maar of het blijft hangen.... Noorwegen blijft prachtig en Portugal saai, en ze beweegt weer en zigt nu weer wat agressiever. Dat is niet in haar voordeel. Tsjechië heeft schik en ze zingen goed, mooi eindshot. Israel, heeft de twee zangers die Nadav danig moeten ondersteunen nu naar de achtergrond verwijderd. Letland, blijft indruk wekkend, in plaats van een décoleté heeft Aminata nu een soort hennatatotage op een soort pantystof als topje. Erg mystiek. Azerbeidzjan en Ijsland doen  vandaag een wedstrijdje vals zingen. Maria wint met glans van ELnur, maartoch van hem valt het toch erg tegen. Ook de wolvendans komt niet over. Zweden staat als een huis, Zwitserland verbleekt daar een beetje bij zingt wat onwennig. Cyprus zit geramd waarschijnlijk net als Slovenië hoewel de zang nu even laat afweten qua timing. Polen blijft vocaal niet al te sterk en moet vrezen dat het bij een semi optreden blijft.


 

 

 

 

 

Laatst gewijzigd op: donderdag 09 juli 2015 08:51

905 reacties

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.