Home / Wien blog / Repetitiedag 2
A+ R A-
11 mei

Repetitiedag 2

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

 

Volg hier de repetities van vandaag.  Van Servië tot en met Georgië. Wij krijgen in het perscentrum de cameravoering en optredens te zien. Sommige landen zijn al aardig op streef, andere zijn nog heel erg aan het zoeken. Start omstreeks 12.00 uur.

SERVIE

Boyana ziet er uit als een grote glinsterende ijsberg met om haar heen vier leden van de KKK. Gekleed in witte gewaden en vlagen marcheren ze langzaam op een beangstigende manier. In het begin is de belichting wel mooi, Sanna-beamlights tegen een mooie donkergrijze achtergrond. Wanneer de tempowisseling er ingegooid worden werpen de backings hun witte kleden af en blijken ze gekleurde glitterpakjes aan te hebben en wordt het beeld chaotisch, met nietszeggende striking poses en gedraai.

 

HONGARIJE
Een groter contrast met de herrie-disco uit Servië is nauwelijks mogelijk. Boggie vormt een rustpunt in haar maroon-rode avondjurk verstild gebracht tegen een antraciete achtergrond, zwart-wit geprojecteerde wereldbol op de vloer. Op de achtergond groeit uit prikkeldraad een boom van pistolen. Halverwege wordt het duisterer beeld vervangen door een paradijselijk groene boom in een lieflijk teletubbielandschap. De backings ook in hele brave kleding komen er bij staan. Hele brave bijdrage, die de finale niet zal ontlopen. Ziet er allemaal erg goed uit.

 

WITRUSLAND
Roodwitte setting. Violiste met witte jurk en rode viool komt erg laat in beeld. De zanger in een net pak, maar vocaal erg zwak. Naar het einde verandert de background naar blauw-wit. Uzari komt erg onsympathiek over, wat het voor de kijker aannemelijk maakt dat Maimuna telkens bij hem wegloopt als hij toenadering zoekt. Het lijkt alsof er wc-rollen over de backdrop gegooid worden. Zang is heel matig, chemie tussen de twee is volledig zoek.

 

RUSLAND
Staat nu al als een huis, Sanna-stijl, veel blauw en wit licht vuurwerk-animaties op de achtergrond. Polina draagt een witte bruidsjurk, aan het eind een zien we een wereld bol. Zou Rusland totale werelddominatie willen? Vocaal gaat ze nog niet vol los, maar reken maar dat dat nog gaat gebeuren. Polina's Engels is slecht qua uitspraak, maar dat maakt niet uit, Céline Dion zou dit nummer ook gezongen willen hebben op deze manier. De laatste runthrough geeft ze zich wel helemaal en maakt Polina grote indruk. 

 

DENEMARKEN
Oubolligheid troef bij Denemarken. Twee rode jurkjes en ginger haar van de zanger met een rode gitaar. Dat zijn de enige kleurtjes in deze act. Verder veel wit licht en een hele ouderwetse setting. De een/tweetjes achter de microfoons komen nogal geforceerd over, of zelfs knullig door lengte-verschil. Veel bekkentrekkerij en microfoons voor het gezicht het beeld verstorend.

 

ALBANIE
Vocalen erg zwak, vaak net niet zuiver. Wel mooi gestaged in veel gouden kleuren. Elhaida heeft een mooie zwarte jurk aan, met wat glitters. Roze lippenstift en heel veel lagen make up. Overall maakt het vooral eigenlijk niet heel veel indruk. 

 

ROEMENIE
Rustig prettig luisterliedje. Koffers op het podium en een lichtgrijze verzameling fotolijstjes. Zang in orde, kabbelt plezierig naar het einde toe. De zanger begint heel klein te zingen wat het geheel net wat dynamischer maakt. Maar van begin tot einde is het wel een beetje veel van hetzelfde. De zanger is gekleed in een onopvallend witte broek en overhemd met zwart hesje.

 

GEORGIE
Geweldige act, met Nina als zwarte raaf als tegenpool van Mika Newton in het zwart. Met duistere donderwolken met bliksemschichten op de achtergrond. Wit licht van achteren met veel mintblauwe kleuren en af en toe lijken de harde witte lichtstralen de aggressieve tekst te ondersteunen. Naast de vleugeltjes van Mika komen ook die van Conchita nog even langs als er twee hele grote vleugels achter Nina geprojecteerd worden. Halverwege een pachtig dropshot van blauwe ogen die huilen. Goed contact met de camera. Goede vocalen. Beste act van deze semi. Gaat met Rusland om de winst strijden in deze helft.

 

Laatst gewijzigd op: woensdag 13 mei 2015 23:19

4227 reacties

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.