Home / Nieuws / OGAE / Semi 1 Dressrehearsal verslag
A+ R A-
09 mei

Semi 1 Dressrehearsal verslag

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

 

Suc6 – in de juryfinale!

Vandaag moeten de Douwe alle Douze Points zich eigen maken en wegkapen voor de neus van bijvoorbeeld Sergej en andere topfavorieten. Douwe is een van de dark-horses en kan daardoor wel eens verrassend goed uit de Jury-uitslag naar voren komen. Vanaf startpositie nummer zes is dat vooralsnog geen ‘zekerheidje’, maar zoals ik in de vis-5-er al vertelde heb ik er alle vertrouwen in. De dressrehearsal van semi 1 wordt nu gehouden. Hier een beknopt verslag:

 

Het programma begint met de stickman van Mans, waarna heel langzaam ingezoomd wordt op Globen. Van allerlei landen shots van natuur/steden. Mans opent live een iets gewijzigde versie met datzelfde jochie uit MF finale, die de stickman nu naspeelt. Alle poppetjes zijn nu vervangen door kinderen door een twintigtal kinderen. De intro van Mans en Petra duurt wat te lang. Grapje over 'Welcome Europe, waarna de band Europe 'The final countdown inzet'. Het grapje dat er twee jaar geleden uitgeknipt werd.

De postcards zijn opgenomen in het thuisland. De landennamen worden aangekondigd in een per land verschillend lettertype en kleurtje. Er vliegen paardebloempluisjes door het beeld.

 

FINLAND: Weer een ander kapsel voor Sanhja, nu lijkt het of ze ene knotje van dreadlocks heeft. Meer paars licht dan voorheen, vocaal gelijk zwak

GRIEKENLAND: klinkt niet goed. Danser gaat blootbovenlijfs, vocaal erg zwak.

MOLDAVIË: begint een beetje verveeld. Gina G jurkje is nu meer zwarte, alsof de speigeltjes naar onderen gezakt zijn. Het Franse couplet is nu weer in het Engels. Astronaut heeft zijn baard er af geschoren.
Vocaal was aan het einde tergend vals.

HONGARIJE: Freddie heeft zijn leren jackie thuisgelaten nu even. Alleen zijn witte rare shirt aan. Vocaal is het in orde. op een missertje op het einde na.

KROATIË: Nina lijkt mogelijk op tijd hersteld van haar verkoudheid. Na onzeker begin gaat het voorzichtig steeds beter. De backings blijven zwart ingepakt op he podium staan en komen alleen als schaduwen in beeld.

Pauzefilmpje met fanpers. Heel irritant en erg stom met Petra en Mans als taxidrivers die hen ophalen. Wel leuk wordt het als ze Verka Serduchka oppikken, en diens moeder die een non is.

NEDERLAND: introfimpje met Douwe die in bomen klimt. Draagt een shirt met daarop "Sportlijf", later met paarden. Het liedje zelf, mooi in beeld. De verwachting is dat tijdens de stilte het publiek of heel hard zal gaan juichen of alvast zingen. Stem van Douwe is prima.

ARMENIË: in rookwolken zingt Iveta haar lied temidden van vuurwerk en flitsen. in haar nachtclub outfit. Lang zo aggressief en seksueel niet als de eerste ronde. De hologrammen zijn ook verdwnen, en vervangen door wat witte lichten van achteren. Het rode licht is nu helemaal uit de act verdwenen. Alles ziet er nu heel vraaf uit. Vocaal tiptop in orde.

SAN MARINO: paarse lichtshow, niet heel veel bijzonders.

RUSLAND: Meer rust in de kleurstellingen. Hij zingt goed. Kostuumm uit het rode leger. Kans is groot dat we hier de televote winnaar gezien hebben.

TSJECHIË: Vocaal iets minder, visueel iets mooier.

CYPRUS: vocaal iets beter, Visueel iets minder, geen wolven meer in beeld.

OOSTENRIJK: niks veranderd, vocaal in orde.

ESTLAND: Worstelt zich erg nogal moeizaam doorheen. De witte kleuren worden nu iets warmer geprojecteerd, richting beige,bruin.

 

Na Estland nemen we een kijkje in de greenroom, waar ze een praatje maakt met Douwe en Serhat. Rusland krijgt nog wat aandacht en we gaan door met de show.

 

AZERBEIDZJAN: Nog altijd megavals, maar dit keer met een gouden microfoontje en gouden catsuit.

MONTENEGRO: Voor zover de heren vocaal uitgedaagd zijn klinkt het acceptabel.

 

IJSLAND:  Vocaal wat zwakke strt, maar beeldtechnisch zag het er wel ok uit.

BOSNIË-HERZEGOVINA: Deen houdt zich in, lijkt het. Dalal in haar Game -of-Thrones-jurk niet. Celliste nog altijd in warmhoudfolie. De rapper nog altijd even aggressief.

MALTA: Nu in een zwarte jurk met goud.  Vocalen van de backings zijn goed. 

De intervalact is nogal saai. Een groep in grijze kleding, die een moderne dans uitvoert. Er komt nog een filmpje met typisch Zweedse humor over hoe Zweden het afvoerputje was van Europa, en toen er voor koos om dan maar het Songfestival te gaan winnen. 

Daarna treden Amir (vals, op de oe-oe-oe na), Barei (ok-ish) en Frans (prima) op.

 

 

 

 

Laatst gewijzigd op: maandag 09 mei 2016 17:10