Home / Nieuws / OGAE / Repetites dag 4
A+ R A-
05 mei

Repetites dag 4

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

 

De repetities voor het 61ste songfestival in Stockholm zijn vandaag weer van start gegaan. De laatste acht deelnemers van semi 2 staan klaar. Hier kun je alles op je gemak bekijken, ook geven wij ons eerste oordeel over hoe de gehele optredens over kwamen via de schermen. Erik Bolks volgt alles wat er gebeurt in Globen Arena:


Slovenië - Balanceeract

Slovenië valt vocaal alleszins mee vergeleken met de verwachtingen. ManuElla is gekleed in een strakke jurk waar haar boesem goed in uitkomt. Past ook mooi bij de rode en blauwe lichten. Vlak voor het refrein lijkt het telkens alsof ze bidt, met haar handen tegen elkaar en ogen dicht. Tegen het einde komt er een acrobaat op het podium die een balanceer act doet op een ronddraaiende schuinstaande danspaal. Dit voegt niets toe en lijkt meer afbreuk te doen aan het geheel.


Bulgarije - Nog flink werk aan de winkel

Poli Genova is in haar eerste oefenronde een flinke tegenvaller. Gelukkig verbeteren zang, het camerawerk en de pittigheid gedurende de volgende twee doorlopen. Poli lijkt wat eenzaam op het podium, want dansers en een strakke choreografie ontbreken. Poli danst wat vreemd met haar knieën wat niet bepaald flatteus overkomt. Ze draagt een beige/zwarte leren jurk met witte strips. Dat ziet er ook raar uit, maar die worden verlicht. Poli lijkt er steeds meer zin in te krijgen, waar ze in het begin nogal nerveus en slapjes overkwam. Hier is nog wel wat flink werk aan de winkel.

 

Denemarken - Valse start, valse herstart

eft een nogal valse start omdat de heren geen geluid op de oren hebben. Wanneer ze dan toch van start gaan is het niet veel zuiverder. De act is fantasie- en zoutloos. In een oceaan van blauw licht vallen de wit verlichte microfoonstandaards nog het meeste op. De heren eindigen hun lied op het middenpodium dat een soort verlicht schaakbord lijkt te zijn. De zang is van alle drie behoorlijk zwak.


Oekraïne - Muisstil in het perscentrum.

Tijdens het eerste optreden van Jamala is iedereen muisstil. Jamala nails it. Het geheel wordt heel prachtig in beeld gebracht. Eerst heel verstild later met vele kleuren die vanuit haar voeten over de vloer alle kanten op schieten. En een mooie gouden boom op de achtergrond met subtiele steunkleuren. Jamala heeft haar stem volledig onder controle en geeft drie hele goede uitvoeringen. Na afloop van elke doorloop, klinkt er in het perscentrum een behoorlijk groot applaus. Oekraïne doet alleen mee voor de medailles.


Noorwegen - herhaalt nationale finale

Twee podia, eentje met Agnete in dezelfde witte geperforeerde jurk als tijdens de national finale. Haar vocalen zijn nog altijd even aarzelend en niet heel sterk. Op het andere podium een wat mollige danseres in glitterbadpak. Alles weer in blauw licht. Qua sfeer doet het ook erg denken aan Margaret Berger. Na Oekraïne valt het wel een beetje in het niets. 

 

Georgië - Toverlantaarn en stroboscoop

Een pimpelpaars met blauwe amateuristische toverlantaarn en gespiegelde beelden, veel hoekige projecties. Doet denken aan een videoclip van de Arctic Monkeys. Wie last heeft van epilepsi is gewaarschuwd dat hij een aanval kan krijgen van de stroscopische effecten tegen het einde toe.

 

Albanië - Nogal statisch optreden in goudglitter

 

Eneda lijkt op Valentina Monetta zoals ze er vandaag bij loopt. Erg imponeren doet ze eigenlijk niet hoewel haar vocalen in orde zijn. De camera zal het werk moeten gaan doen, want het hele gebeuren is nogal statisch. Erg gebeurt nauwelijks iets op het goud verlichte podium.


Tijdens het eerste optreden van Jamala uit OEKRAINE is iedereen muisstil. Jamala nails it. Het geheel wordt heel prachtig in beeld gebracht. Eerst heel verstild later met vele kleuren die vanuit haar voeten over de vloer alle kanten op schieten. En een mooie gouden boom op de achtergrond met subtiele steunkleuren. Jamala heeft haar stem volledig onder controle en geeft drie hele goede uitvoeringen. Na afloop van elke doorloop, klinkt er in het perscentrum een behoorlijk applaus. Oekraïne doet alleen mee voor de medailles.

NOORWEGEN heeft in het begin twee podia, eentje met Agnete in dezelfde witte geperforeerde jurk als tijdens de nationale finale staat te zingen. Haar vocalen zijn nog altijd even aarzelend en niet heel sterk. Op het andere podium een wat mollige danseres in glitter-badpak. Alles weer in blauw licht. Qua sfeer doet het ook sterk denken aan Margaret Berger. Na Oekraïne valt het wel een beetje in het niets.

GEORGIË komt met pimpelpaars met blauwe amateuristische toverlantaarn en gespiegelde beelden, veel hoekige projecties. Al met al een grote psychedelisch gebeuren. Doet denken aan een videoclip van de Arctic Monkeys. Wie last heeft van epilepsie is gewaarschuwd dat een aanval op de loer ligt vanwege de stroboscopische effecten naar het einde toe. Uniek in het genre dus misschien.

ALBANIË: Eneda lijkt op Valentina Monetta zoals ze er vandaag bij loopt. Erg imponeren doet ze eigenlijk niet hoewel haar vocalen in orde zijn. De camera zal het werk moeten gaan doen, want het hele gebeuren is nogal statisch. Erg gebeurt nauwelijks iets op het goud verlichte podium.

BELGIË start als een junior inzending, maar het enthousiasme van Laura werkt uiteindelijk aanstekelijk. De fout die Bulgarije gemaakt heeft door geen dansers mee het podium op te nemen, maakt België niet. De frisse choreografie werkt meteen, vooral wanneer het synchroon loopt. Het lichtplan kent veel geel en rood. Dat is nu nog wel te statisch en zou met de pulserende bass mogen meebewegen. Dit gaat als vrolijke afsluiter zeker naar de finale.

 


 

Laatst gewijzigd op: donderdag 05 mei 2016 14:53