Home / Nieuws / OGAE / WELLKOM
A+ R A-
04 mei

WELLKOM

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

 

WELLKOM


We zitten in het ijshockeystadion Hovet direct naast de Globen Arena gelegen. Zou TeamDouwe daar op ingespeeld hebben of gegokt hebben op wat kouder weer? Namelijk in de postvakjes, de zogenaamde ‘pigeon holes’, krijgt elke geaccrediteerde journalist een rood-wit-blauwe sjaal met daarop gedrukt “TeamDouwe”. Dat is veel leuker dan de berg singeltjes die je normaal in je postvak terugvindt en later op marktplaats (ondanks het verbod) weer tegen kunt komen.


Het perscentrum is voor een eerste week al best behoorlijk gevuld. Het lijkt er op dat de diverse fanmedia deze week proberen om zoveel mogelijk materiaal te vergaren, omdat ze in de tweede week overlopen dreigen te worden door de meer algemeen geïnteresseerde landelijke media. Die krijgen van de delegaties uiteraard meer aandacht vanwege een veel groter bereik. De verschillende landendelegaties is er veel aan gelegen om de fansites in ieder geval de eerste indrukken positief te laten verwoorden en dus werken ze mee aan diverse interviewverzoeken. En dus zit het perscentrum al vanaf dag één al voor 25% vol. Veel bekende gezichten weer met dezelfde koppen als vorige edities. Diezelfde mensen zie je ’s avonds ook weer terug in de Euroclub.


Daar ben ik de eerste avond dus met Brandon heen geweest. Het was uiteraard nog niet heel erg druk, maar omdat ik het DJ-schema heb moeten maken voor alle 56 tijdvakken verdeeld over 2 zalen en daarin 15 DJ’s het naar de zin heb moeten maken, wil ik de tijdelijke uitspanning wel even bekijken en mijn Zweedse hulp ter plaatse ontmoeten. De locatie tegenover het koninklijk paleis is slim gekozen, want niemand heeft er geluidstechnisch overlast van (omdat het op een klein eilandje ligt). Toch is het centraal gelegen en kan de enorme partytent van twee verdiepingen een 3.000-tal gasten aan. Nu is alleen de kleine danszaal nog open. Wanneer het einde van de week drukker wordt zal ook de grote zaal opengaan. Vandaag draait ook een van mijn favoriete DJ’s (Ohrmeister) en ik betrap mijzelf er op dat ik zelfs nu op de vreselijke bijdrage van San Marino dans.


Overdag op de schermen waar we normaal de repetities en persconferenties kunnen volgen verschijnen tussen die momenten door projecties met beelden van Stockholm of een ‘Welkom’ in alle talen. Of het Georgische woord voor ‘welkom’ correct gespeld is weet ik niet, maar België en Nederland worden beiden 'weLLkom' geheten. Dat komt minder sympathiek over dan de mensen bij security. Wanneer je met je accreditatiepas inlogt op het systeem, zit er iemand die kijkt of de foto op jou lijkt. Vervolgens word je welkom geheten met je voornaam. Datzelfde overkwam mij ook al in de expresstrein van vliegveld naar hier, waar de controleur mijn online gekochte ticket controleerde. ‘Hallo Hendrik’.


Het thema van dit jaar is ‘Come together’ en dat is precies wat de hele songfestivalmeute weer komt doen. Het is een soort thuiskomen in een warm nest. We zijn wellkom. We'll come together.

Laatst gewijzigd op: donderdag 05 mei 2016 10:58