Home / Nieuws / Contests / 2012 Song Contest - Italië wint met Nina Zilli en 'Sempre'
A+ R A-
04 jan

2012 Song Contest - Italië wint met Nina Zilli en 'Sempre'

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

Het OGAE Song Contest '12 is gewonnen door Nina Zilli

Inmiddels is de uitslag van het OGAE Song Contest bekend. Voor wie de video met clips van eerdere winnaars en alle inzendingen en de einduitslag van dit jaar wil bekijken:

Hier de link: https://vimeo.com/54464960 (de video duurt in totaal ongeveer een uur). Wie meteen wil weten wat de einduitslag is staat hieronder een overzicht. Het leek er sterk op dat het Verenigd Koninkrijk voor de 4e keer op rij er met de winst vandoor zou gaan. Zij hadden wederom Adele 'Set fire to the rain' ingestuurd. Uiteindelijk werden zij tweede.... vóór Nederland.

Ruth Jacott & Edsilia Rombley haalden met 'Uit het oog, niet uit het hart' een verdienstelijke top 3-notering. Deze derde plaats voor Nederland betekent het beste resultaat ooit voor OGAE-Nederland! Hoe Nederland sinds 1986 gepresteerd heeft in het OGAE Song Contest kun je ook op onze site bekijken: http://www.ogae.nl/nieuws/contests/item/76-nl-in-ogae-song-contest De winnaar, ook geen onbekende voor Songfestivalfans, werd Italië/Nina Zilli met het lied 'Sempre'. Die kun je hier nog eens bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=tHRjyysyB2E

2012uitslagOGAE-SONG-CONTEST 1

Laatst gewijzigd op: zaterdag 05 januari 2013 01:17