Home / Malmö Blog / Duivel in pastel
A+ R A-
11 mei

Duivel in pastel

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

Servië serveert een liedje waarin het geweten in de liefde bezongen wordt door het meisjestrio Moje 3. Concept van het lied: een meisje in vertwijfeling krijgt advies in de liefde van een engel en een duivelin. Tijdens de nationale finale waren zij dan ook zo gekleed. De blonde Nevana werd vocaal bijgestaan door een duivelin met een rode cape en horentjes en een als engel verklede .

De verwarring was compleet toen Moje 3 bij de repetities opeens kwam opdraven in een nogal kinderlijke outfit met babykleuren waardoor het hele concept spontaan niet meer begrepen wordt door de kijker. Tijd voor een kritische vraag dus.

Tijdens de persconferentie duurde het lang voor mijn prangende vraag gesteld mocht worden. Maar daar ging die dan. “I have a somewhat critical question concerning the clothing of the girls. During the national final they were wearing outfits that really fitted the concept of the song, namely one girl was dressed as angel the other as a devil. Now they are dressed in babycolor dresses. Howcome the devil wears these sweet and lovely colours?”

De vraag werd meteen begrepen en het hoofd van de 10 koppige delegatie achter de microfoons nam het woord en begon uit te leggen. “These outfits were especially created by a designer….”  Nog voor hij zijn zin had afgemaakt floepte ik met de microfoon nog in mijn hand er uit “OK, then fire him!”

Het was even stil maar toen klonk er een behoorlijk applaus uit de zaal en de woordvoerder zakte spontaan diep weg in zijn stoel. Deze persconferentie ging wat hem aanging PR-technisch toch heel  anders dan hij had gewild. Toen de zaal weer tot rust gekomen was, nam de man naast hem het woord. Dit bleek de bewuste modeontwerper te zijn. Hij legde uit dat aan het einde van het lied de drie personen één werden en dat hij die eenwording in de kleding tot uitdrukking wilde brengen. Bovendien je mag het mooi of lelijk vinden.

Ik was tevreden dat ik nu tenminste een uitleg had, maar teleurgesteld dat het dus een bewuste keuze was om van kleding te wisselen. Na afloop van de persconferentie  had ik nog even de behoefte om te na te praten met de mode-ontwerper. Ik stapte dus op hem af met mijn  verontschuldiging dat ik het er zomaar uitgefloept had dat ik die kleding dus helemaal niks vond, maar hij reageerde heel sportief, met gulle lach en een schouderklop.

Wanneer een concept uitleg nodig heeft om begrepen te worden is het kennelijk geen goed concept verklaarde ik. De modeontwerper was het daar overigens volledig mee eens vertelde me vervolgens dat na de nationale finale er in Servië een grote ophef ontstaan was over de aankleding. Men vond het veel te banaal en het moest veranderd worden. Hij leek het eigenlijk wel helemaal met mij eens te zijn. Wellicht had hij ook liever de oude pakjes weer terug gezien. Ik heb groot respect voor mensen die zo goed met kritiek om kunnen gaan op hun eigen creaties! 

 

11979325-illustration-of-devil-woman-on-abstract-background

Laatst gewijzigd op: donderdag 16 mei 2013 14:46