Home / Malmö Blog
A+ R A-
Malmö blog

Malmö blog (11)

donderdag 06 juni 2013 16:40

Wel of geen televoting?

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

 

De EBU heeft eerder dan verwacht de informatie vrijgegeven over de split results. Aanleiding is wellicht de kritiek op de openheid van zaken en de diverse wilde theorieën die inmiddels de ronde deden. De cijfers tonen echter aan dat Denemarken op alle fronten tot winnaar zou zijn uitgeroepen, welke methode er ook gevolgd zou zijn. De informatie van de EBU is summier en geeft alleen gemiddelde rangschikkingen. Op basis daarvan valt van alles te concluderen maar niets met zekerheid te zeggen. Toch nog voldoende aanleiding om aan de slag te gaan met de getallen.

maandag 27 mei 2013 22:46

Over de brug

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

 

Nog voor de puntentelling goed en wel afgelopen was stond er voor de Malmö Arena een grote truck met daarop de tekst “See you all at the Eurovision Songcontest 2014 --> 14 km”.

maandag 27 mei 2013 22:38

Je hebt het zo verdiend! De semi's van Anouk

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

Het is maandag 13 mei, de dag van de eerste juryfinale. De show waarin Anouk zich voor de vakjury moet bewijzen staat voor vanavond op het programma.

maandag 27 mei 2013 21:34

We Are One - Wij zijn ons er eentje

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

Het motto van Malmö 2013 is "WE ARE ONE", regelmatig komt die slogan terug in de persconferenties. Daarover gaat deze blog, maar eigenlijk over wat anders.

zaterdag 11 mei 2013 10:28

Duivel in pastel

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

Servië serveert een liedje waarin het geweten in de liefde bezongen wordt door het meisjestrio Moje 3. Concept van het lied: een meisje in vertwijfeling krijgt advies in de liefde van een engel en een duivelin. Tijdens de nationale finale waren zij dan ook zo gekleed. De blonde Nevana werd vocaal bijgestaan door een duivelin met een rode cape en horentjes en een als engel verklede .

De verwarring was compleet toen Moje 3 bij de repetities opeens kwam opdraven in een nogal kinderlijke outfit met babykleuren waardoor het hele concept spontaan niet meer begrepen wordt door de kijker. Tijd voor een kritische vraag dus.

vrijdag 10 mei 2013 17:29

Power of togetherness & Anouk 2

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

Naast de gebruikelijke welkom-bla-bla die er altijd op zo’n persconferentie te horen is had men van de organisatie ook een paar nieuwtjes te melden. Er werden bovendien ook een paar kritische vragen gesteld door de journalisten. Hieronder even de hoofdlijnen.

vrijdag 10 mei 2013 17:28

Pers over Anouk

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

Na Anouks eerste optredens is het natuurlijk interessant om te kijken, hoe men op het internet op de repetities van 'Birds'reageert. In de diverse media wordt veel gesproken over Anouk. Dit keer gaat het niet over bijzaken als hoofdtooien of ontbrekende backdrops. Het gaat over de kwaliteit die van het scherm lijkt te spatten. Wat opvalt is dat veel recensenten zich beperken tot de eerst doorloop van de rehearsals en niet de ontwikkelingen in de gaten houden die gemaakt zijn tussen de eerste doorloop en de laatste.

donderdag 09 mei 2013 16:20

Macedonië

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

 

Het doet altijd een beetje pijn als een van je topfavorieten het niet helemaal goed doet. Macedonië is zo’n geval. Al een maand lang draai ik de one-track-cd in mijn auto. Bij de repetitie vandaag bleek dat ze zo’n beetje alles aan de act, maar vooral het nummer veranderd hebben. Helaas niet ten goede. Tijd om eens een praatje te maken met Lozano en Esma.

donderdag 09 mei 2013 13:18

België

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

Dag 2

Het perscentrum is al om 9 uur open. Om een tafeltje te scoren zijn we op tijd en installeren we ons. Mijn laptop kan geen verbinding krijgen met de gratis wifi. Maar er is een aparte helpdesk met mensen, die gouden vingers hebben en in no-time voor elkaar krijgen wat mij niet lukt. Ik maak met mijn tablet aantekeningen in de zaal en loop dan naar mijn pc om e.e.a. te verwerken, dat scheelt een hoop heen en weer gesleep.

donderdag 09 mei 2013 09:18

Dag 1 - Anouk

Gepubliceerd in Malmö blog door Erik

Maandag ben ik aangekomen in Malmö om mij te settelen in het appartement, dat ik deel met mijn collega’s van ESF-Magazine. Ik moest naar het perscentrum om mijn badge op te halen bij de Malmö Arena en ben meteen doorgegaan naar de Euroclub. Daarvandaan zullen de eerste semi’s in een  bioscoopzaal te volgen zijn. Vrijdag wordt dan het echte perscentrum geopend.