Home / København Blog / Oranje Viking met baard
A+ R A-
09 mei

Oranje Viking met baard

Beoordeel dit artikel
(1 stem)

 

Elk Songfestival ga ik met mijn Schlager-Schwesters, een groep Scandinaviërs ergens uit eten. Iedereen verkleed zich voor de shows, de één wat uitbundiger dan de andere. 

Uiteraard was ik bij Nederland in mijn Delftsblauwe combinatie met oranje cowboyhoed naar de arena getogen, maar deze tweede semi, viel er weinig te supporten. En dus doe ik mij maar voor als een fan van Ierland, ook al vind ik dat het minst goede liedje in deze semi. Ik pak mijn Indiase vlag weer uit de kast en zet mijn oranje gebraden kalkoen weer op mijn hoofd. De vlag gebruik ik als stropdas of als riem, al naar gelang ik het warm krijg.

 

Erik&Sanna

Het etentje is dit keer wat ingekakt, omdat ik de hele dag in het perscentrum ben geweest en men zich al behoorlijk heeft ingedronken. Vriendin Sanna is dus al wat zat als ik aankom en dat vind ik dan wel weer leuk. Zij wordt juist altijd wat meer talkative en fun to be with. Elk jaar maakt zij als in Noorwegen wonende Zweedse twee Schlagertastiske jurken inclusief hoofddeksel en geknutselde microfoon. Altijd, uiteraard, met veel glitter één voor Noorwegen en één voor Zweden, afhankelijk welke semi het betreft. In de finale heeft ze dan altijd een probleem. Ook dit jaar.

Omdat zij het afgelopen jaar behoorlijk veel aangekomen is grap ik met haar, dat ik haar gouden jurk wel voor de finale wil lenen, als die past. "Het is stretch!" zegt ze, dus ga ik misschien nog aan ook. Kan ik als een Hollandse Conchita, met oranje langharige pruik. want die heb ik ook nog in mijn koffer. Maar dat is misschien iets voor zaterdag.

vikingturkeywurstBij de arena voor semifinale 2 aangekomen, waarin Conchita meedoet, staat er in de zaal iemand 'knitted beards' uit te
delen. Ik vind het wel een grappige actie en regel een oranje exemplaar. Het kleurt fantastisch met mijn oranje kalkoen en op deze manier kun je op een ludieke manier iets met de travestieverschijning van Conchita. Op de foto die een omstander mij toestuurt nog voor de show begint, lang leve de mobiele telefonie, lijkt mijn 'Dustin the Turkey muts ' wel op een vikinghelm. Samen met de gebreide oranje baard levert dat een idioot Scandinavisch totaalplaatje op. Leuk bij effect!

Voor tijdens de Griekse bijdrage 'Rise up' posteert de cameraman zich in het fanpubliek bij een groep Grieken die achter/naast mij staan. Van één fan weet ik dat hij helemaal geen Griek is, maar Maltees. Hij is in zijn blauw-witte combinatie dus net zo'n Eurofan als ik, met mijn Iers-achtige outfit. Tijdens 'Rise up' dansen de 'Grieken' als gekken wanneer de lichtman zijn spot aandoet. Op het scherm in de zaal komen ze niet meteen in beeld. In een ooghoek zie ik dat de cameraman naar mij draait, want ik daar komt een springende kalkoen voorbij.... Even nog enthousiaster doorspringen dan maar en ik heb mijn cameo voor 2014 te pakken.

 

Laatst gewijzigd op: vrijdag 09 mei 2014 17:36