Home / København Blog / Even 3 minuten gelukkiger zijn
A+ R A-
02 mei

Even 3 minuten gelukkiger zijn

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

Zowel de Russische als de Oekraïense delegatie zijn het er eensluidend over eens. Ze willen de politieke situatie geen onderdeel laten zijn van hun act in de eerste finale.

Met head of delegation Philipp Kirkorov (1995) distantieert de Russische equipe zich van elk politiek sentiment en zeker ook van anti-homo uitspraken van politici. 'Actually, we love Conchita' zegt hij. De Russische deelnemers zijn hier om een cultureel feestje te vieren.

Mariya Yaremchuk begint haar persconferentie met een dergelijk statement; 'I want to give Ukraine just 3 minutes of more happiness'. Vervolgens zet ze met haar team een nogal agressieve akoustische versie.

Natuurlijk beïnvloedt de situatie ion haar thuisland haar. Tijdens de voorbereidingen vond ze het maar wat moeilijk om zich te focussen. Maar omdat ze trots is op de Oekraïeners zal ze juist extra haar best doen, om te laten zien dat ze een sterk volk zijn. Ze heeft het ook over de toekomst, waarin ze een 'strong happy woman' wil zijn. En zo legt ze eigenlijk in elk politiek correcte antwoord toch een subtiele lading tussen de regels door.'Tick tock' gaat volgens Mariya erover dat je geen tijd moet verliezen

Er is gelukkig ook ruimte voor grapjes. Er haar gevraagd wordt waarom ze van rode jurk geswitched is naar zilver en of dat te maken heeft met Verka Serduchka. Meteen zegt ze dat ze niet probeert Verka naar de kroon te steken, of zelfs maar op hem wil lijken en tegen Viktoria, haar head of delegation zegt ze dat ze toch de jurk maar moeten heroverwegen. Er zijn nog wel wat kleine finetune dingetjes die geregeld moeten worden om helemaal vrienden te worden met het podium. 'Desnoods kom  ik in m'n pyjama'

Laatst gewijzigd op: vrijdag 02 mei 2014 16:23