Home / København Blog
A+ R A-
København Blog

København Blog (13)

woensdag 14 mei 2014 21:41

6,6 miljoen kijkers 2e plek

Gepubliceerd in København Blog door Erik

De kijkcijfers van het Songfestival zijn bekend. In totaal zagen 6,2 miljoen mensen de Common Linnets 2e worden bij de ontknoping van de puntentelling. Waarschijnlijk het gevolg van twitter en de hoge verwachtingen bij de wedkantoren. De gemiddelden van het aantal kijkers per show over de afgelopen jaren vind je hieronder in het overzicht.

zaterdag 10 mei 2014 17:17

Common Linnets, 2e plaats

Gepubliceerd in København Blog door Erik

Ilse DeLange en Waylon zijn vanavond tijdens de grote finale van het Eurovisie Songfestival als tweede geëindigd, achter Conchita Wurst, die de overwinning voor Oostenrijk mee naar huis nam. Nadat alle 37 landen gestemd hadden stond Wurst met 290 punten ferm bovenaan. Nederland volgde op een afstand van 52 punten, Zweden werd derde.

vrijdag 09 mei 2014 16:49

Oranje Viking met baard

Gepubliceerd in København Blog door Erik

 

Elk Songfestival ga ik met mijn Schlager-Schwesters, een groep Scandinaviërs ergens uit eten. Iedereen verkleed zich voor de shows, de één wat uitbundiger dan de andere. 

zaterdag 03 mei 2014 20:35

Vi Maler Byen Rød

Gepubliceerd in København Blog door Erik

Vandaag ben ik naar de Deense Musical ‘Vi Maler Byen Rød’ geweest. Tijdens het Songfestival zijn er natuurlijk allerlei andere Songfestival gerelateerde festiviteiten waar je als pers helemaal niet aan toe komt. In Kopenhagen hebben ze een heuse musical rondom hun oude songfestivalbijdragen geschreven.

vrijdag 02 mei 2014 16:24

De jurk van Ilse

Gepubliceerd in København Blog door Erik

 

Bijna net zo belangrijk als het nummer: de kleding. Aan het begin van de middag maakte AVROTROS bekend dat Ilse DeLange en Waylon in een zwart-wit combi op het podium verschijnen. Ilse gaat in een witte jurk in jaren ’60-stijl, Brigitte Bardot-achtig, nostalgisch en retro ontworpen door Claes Iversen.

Waylon verschijnt in een zwarte creatie van Jan Boelo: een custom made leren broek, een katoenen overhemd met een velours jasje gemaakt van een vintage stof, met daarin een speciale print verwerkt. Hierdoor zal het jasje in combinatie met het licht op het podium een extra speciale look geven.

Vanavond tijdens de tweede repetitie zullen de twee de kleding voor het eerst aan het grote publiek tonen. Voor Ilse waren twee jurken gemaakt; de witte en een zwarte. De laatste zal ze komende zondag tijdens de openingsreceptie dragen. (bron en foto: AVROTROS)

vrijdag 02 mei 2014 16:22

Even 3 minuten gelukkiger zijn

Gepubliceerd in København Blog door Erik

Zowel de Russische als de Oekraïense delegatie zijn het er eensluidend over eens. Ze willen de politieke situatie geen onderdeel laten zijn van hun act in de eerste finale.

Zelf ben ik helemaal fan van Mamuka Gaganidze, de zanger van Georgië, die hun bijdrage begint met zijn ‘Hakuna matata’ en dus spreek ik hem bij Eurovision in Concert meteen aan als ik daarvoor de gelegenheid heb.  

vrijdag 02 mei 2014 12:06

EBU over Politieke situaties en jury's

Gepubliceerd in København Blog door Erik

 

Tijdens de persconferentie van de EBU samen met de Deense omroep DR is men uitgebreid ingegaan op de politieke situatie in Oekraïne en de nieuwe regels. De EBU geeft aan dat er een nieuwe situatie kan ontstaan wanneer Oekraïne of Rusland winnen.

donderdag 01 mei 2014 14:45

Ruth Jacott in vakjury NL

Gepubliceerd in København Blog door Erik

De EBU heeft de vakjuryleden per land bekend gemaakt. Voor Nederland zullen de volgende personen in jury plaatsnemen om hun voorkeursvolgorde van alle inzendingen bekend te maken: Ruth Jacott (NL 1993), Marlayne (NL 1999), radio-DJ Sander Lantinga en musicalster Freek Bartels. Antonius van der Berkt is de juryvoorzitterDe punten van Nederland worden door Tim Douwsma opgelezen.

woensdag 30 april 2014 16:25

Semi 2, 1e ronde

Gepubliceerd in København Blog door Erik

Alle landen uit semi 2 hebben ook hun eerste repetities gehad. Hier een kort overzichtje: