Home / Algemeen
A+ R A-
OGAE Algemeen

OGAE Algemeen (8)

donderdag 14 augustus 2014 23:46

Wenen!

Gepubliceerd in Algemeen door Erik

 

Het Eurovisie Songfestival van 2015 zal gehouden worden in de Wiener Stadthalle in Wenen.

dinsdag 25 oktober 2011 20:38

Alle Nederlandse ESF sites

Gepubliceerd in Algemeen door Administrator

De interesse in het Songfestival lijkt in Nederland wel eens wat in het slop geraakt. Maar toch zijn er nog behoorlijk wat Nederlanders zo fanatiek met het songfestival bezig dat ze er een internetsite over bijhouden. Naast de officiële site van de TROS is er behoorlijk wat op het net te vinden in het Nederlands, van fanblogs tot zeer professionele nieuwssites. We proberen er zoveel mogelijk te verzamelen in onze link-sectie. Als jij nog aanvullingen weet, laat het ons dan even weten!

dinsdag 25 oktober 2011 20:34

De OGAE Wedstrijden....

Gepubliceerd in Algemeen door Administrator

Jaarlijkse wedstrijden

Elk jaar organiseert OGAE een drietal wedstrijden, waarbij alle OGAE-afdelingen een lied mogen insturen. ‘OGAE-Rest of the World’ is de verzamelnaam van alle landen die óf geen eigen OGAE-afdeling hebben of niet meedoen aan het Songfestival. De organiserende OGAE-afdeling verzamelt alle inzendingen en stelt deze beschikbaar voor alle OGAE-leden. Vervolgens mogen zij via hun eigen vereniging hun stem uitbrengen. Per OGAE-afdeling resulteert dit in een top 10 volgens het bekende 12-puntensysteem.  Het land dat de meeste punten verzameld heeft in de stemming wint en organiseert de volgende jaargang van deze  wedstrijd.

 

Hieronder volgt een korte beschrijving van alle drie de wedstrijden:

dinsdag 25 oktober 2011 20:31

Je nooit meer vervelen

Gepubliceerd in Algemeen door Administrator

Ieder jaar organiseert OGAE Nederland een feest. Tenminste dat zijn we van plan. Dit jaar (2013) zijn we nog een programma aan het bedenken. Heb je ideeën, laat het ons weten!

 

De afgelopen jaren is OGAE Nederland mede-organisator geweest van Eurovision in Concert, een groots opgezet concert in Amsterdam of omgeving, waar steeds ongeveer de helft van de artiesten die dat jaar meededen aan het Songfestival al een voorproefje kwamen geven, door hun lied al ten gehore te brengen op de bühne. Over een vijfde editie wordt druk gesproken. Als er meer bekend is zullen we dat hier zo snel moeglijk melden.

Maar er is meer te doen, zowel in Nederland als in de landen om ons heen wordt regelmatig wat georganiseerd wat onze Eurovisie hartjes harder laat slaan. In onze evenementen-sectie gaan we zo goed mogelijk proberen je daarvan op de hoogte te houden!
dinsdag 25 oktober 2011 20:29

Meer over het songfestival

Gepubliceerd in Algemeen door Administrator
Het Songfestival, het festival waar stiekem iedereen toch wel een zwak voor heeft... nou ja wij in ieder geval wel. En jij vast ook als je dit nu leest als je echt niet precies weet waar het over gaat, moet je misschien hier eens een kijkje nemen.
dinsdag 25 oktober 2011 20:27

Information in English....

Gepubliceerd in Algemeen door Administrator
OGAE is the World's biggest fanclub for the Eurovision Song Contest. Our aim is to bring fans of the Eurovision Song Contest together, exchange information and together with other organisations promote the interest for the Eurovision Song Contest. OGAE Netherlands is the Dutch branch and one of the biggest fan bases within the international fan club.
OGAE Netherlands represents the Dutch fans when it comes to promoting the contest. We organize a yearly party, try to help you get tickets for the actual contest and the Dutch national final and want to lead the way to everything Eurovision related in the Netherlands.
Don't hesitate to contact us if you have any questions about our club or when you would like to join us!
dinsdag 25 oktober 2011 20:20

Word nu lid! Zo geregeld!

Gepubliceerd in Algemeen door Administrator

Word nu lid van de enige echte Nederlandse Songfestival Fanclub van Nederland!

Lid worden van OGAE NL heeft allerlei voordelen: Wij organiseren diverse Eurovisie feestjes en wedstrijden en we bemiddelen voor kaarten voor het Eurovisie Songfestival. Aangezien we afhankelijk zijn van het beschikbare aantal kaarten voor OGAE kunnen we niet beloven dat alle leden die kaarten willen ze ook kunnen krijgen. Afgelopen jaren konden we alle geïnteresseerde leden van kaarten voorzien, maar indien de vraag naar tickets groter is dan het aanbod, dan zal er een loting plaatsvinden en zal ook naar de lengte van het OGAE-lidmaatschap worden gekeken. Tevens kun je alleen voor jezelf kaarten bestellen. Mocht je met meerdere personen naar het songfestival willen afreizen, dan zal iedereen afzonderlijk lid moeten worden. Wij zijn groter dan ooit met inmiddels meer dan 300 leden, dus je bent echt niet de enige ;-)

Vanaf 2016 zal lidmaatschap van januari tot en met december lopen. Wij gaan over op incasso, met een opzegtermijn van drie maanden, zodat wie mee wil loten voor de ticketpakketten het gehele songfestivaljaar lid is.
Binnenkort komt hier een link naar een aanmeldformulier.
Voor meer info over waar je contributie voor betaald:

Contributie over te maken naar rekeningnr: NL95 INGB 0002 9112 20 t.n.v. OGAE NEDERLAND en onder duidelijke vermelding voor wie je contributie overmaakt (naam/namen).  Daarnaast ontvangen we graag een duidelijke pasfoto (zonder achtergrond)  ten behoeve van een aan te maken OGAE-ledenpas. Voor wie in het buitenland woont en een SWIFT/BIC nummer nodig heeft: INGBNL2A


OGAE internationaal krijgt jaarlijks een grote hoeveelheid ticketpakketten aangeboden tegen gereduceerd tarief en voor de beste plekken.

Dit pakket bestaat uit 6 entreetickets, voor alle jurerings- en TV-shows. Dit pakket is alleen in zijn geheel af te nemen.

Sinds 2006 is het niet meer voorgekomen dat er meer geïnteresseerden waren dan te verdelen ticketpakketten. Dit is geen garantie, dus mocht het voorkomen dat er meer belangstelling is dan te verdelen ticketpakketten, dan zal 90% verdeeld worden onder de leden langer dan 1 jaar lid zijn en 10% onder de leden nog in hun eerste lidmaatschapsjaar zitten.

dinsdag 25 oktober 2011 20:17

Wat is OGAE? Iets voor jou?

Gepubliceerd in Algemeen door Administrator
OGAE staat voor Organisation Générale des Amateurs de l'Eurovision. Een internationale Eurovisiefanclub met afdelingen in meer dan 37 landen, waaronder Nederland en België.
OGAE bestaat sinds 1984, toen het werd opgericht in Finland. Ieder land dat deelneemt of ooit heeft deelgenomen aan het Eurovisiesongfestival kan zijn eigen nationale afdeling oprichten. De meeste landen die aan dit criterium voldoen kennen inderdaad een afdeling van OGAE. Ook Libanon heeft een afdeling. Tevens is er sinds 2004 een OGAE-afdeling voor de overige landen van de wereld onder de naam OGAE Rest of the World.